Kern met Pit-predicaat voor NaaiMeetUp

  • Woensdag 19 januari 2022

€1000,- voor naaimachine op zonne-energie

 

 

Foto & tekst:  Olaf Smit

 

De NaaiMeetUp heeft een Kern met Pit-predicaat ontvangen. Dit was de beloning voor de realisering van het idee om een naaimachine te laten werken op zonne-energie. En die energie is weer afkomstig van een zonnepaneel die onlangs is geplaatst. Het predicaat werd woensdag 19 januari uitgereikt door Ardwin Lauteijn, vrijwilliger bij de KNMH, de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij.

Ardwin Lauteijn -links- heeft het predicaatschildje uitgereikt aan Leidi Haaijer -midden- en Selma Kromhout

 

Maar wat houdt dat Kern met Pit-predicaat nou eigenlijk in? Volgens hun eigen site www.kernmetpit.nl worden mensen door deze ‘wedstrijd’ uitgedaagd om hun idee voor een betere leefomgeving in de buurt –zoals Boschveld- binnen een jaar te realiseren. Zoals wij al eerder schreven (Naaimachines op zonne-energie) heeft de NaaiMeetUp zich begin 2021 gemeld met het idee van naaimachines die werken op zonne-energie. Inmiddels is er al een zonnepaneel geplaatst op het dak van de NaaiMeetUp en loopt de eerste naaimachine als een zonnetje.

De organisatie van Kern met Pit heeft dit idee begeleid en nu dus beloond met het predicaat, een schildje dat nu naast de deur van de NaaiMeetUp hangt én €1000,-. En daar kan de NaaiMeetUp weer hele leuke dingen mee doen. Misschien wel een tweede zonnepaneel!?

 

Ook DTV-nieuws besteedde aandacht aan de NaaiMeetUp. Megan Hanegraaf interviewd Leidi over de naaimachine op zonne-energie.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl