"Is dit een 2e hands winkel?"

  • Donderdag 8 december 2022

"Is dit een 2e hands winkel?"

Twee wethouders op bezoek bij Copernikkel

 

Foto's & tekst: Olaf Smit

 

Het gebeurt niet heel vaak dat Copernikkel bezoekt krijgt van een wethouder maar afgelopen week waren het er zelfs twee. Wethouder Roy Geers op 2 december en zijn collega Marianne van der Sloot een weekje later op 8 december.

 

(Foto: Suzanne geeft uitleg aan wethouder Roy Geers (midden).)

 

Wethouder, soep en brood
Roy is wethouder Wijkgericht Werken en had naar eigen zeggen al vaak van Copernikkel gehoord was er nog nooit geweest. Dus "werd het tijd eens kennis te maken". Riekje Bosch, wijkmanager en voor ons een bekend gezicht, was er ook bij. Ze werden ontvangen met heerlijke soep en brood, gemaakt door Fatima. Copernikkel zat aardig vol.

 

Boschveld en Copernikkel
Roy wilde graag het een en ander weten: hoe is Copernikkel ontstaan, wat speelt en gebeurt er in de wijk, is Boschveld verandert? Uit de antwoorden bleek dat het in ieder geval rustiger is geworden in Boschveld, er is ook meer toezicht. Roy liet weten het Wijkgericht Werken graag een impuls te willen geven. Hij bezoekt daarom de wijken en plekken als Copernikkel om meer informatie te krijgen van de bewoners.

 

Wethouder, soep en brood, deel 2
Een weekje later was het de beurt aan Marianne van der Sloot, samen met Marga de Leeuw, beleidsmedewerker van de gemeente. Marianne is wethouder voor o.a. sociale structuren waar bijv. vrijwilligers en mantelzorg onder valt. Ook armoedebeleid zit in haar portefeuille. Fatima had weer een lekkere harira (Marokkaanse soep) gemaakt met brood en een dipje.

 

(Foto: Wethouder Marianne van der Sloot (boven links) in gesprek met de aanwezigen.)

 

Geheim
Marianne wilde graag weten wat het ‘geheim’ van Copernikkel is, hoe het hier werkt. Deze vraag beantwoorden is niet eenvoudig maar de aanwezigen doen een poging. Leidi vertelt, "het werkt organisch, we doen het samen", Selma: “je hebt niet veel taal nodig om dingen duidelijk te maken aan anderen”. Hamdija legt uit hoe de Klussendienst werkt en Joanda vertelt over de Wijkmaaltijd. Jeannette legt uit hoe ze destijds bij Copernikkel terecht is gekomen. Via een kapotte fiets, dus... En soms werkt het gewoon heel simpel, de boekenkar bij de voordeur zorgt al voor reuring aldus Selma.

2e hands winkel
Halverwege het gesprek zwaait iemand de deur open en vraagt of dit een tweedehands winkel is. Nou nee, dat dan weer niet. Of het 'geheim' van Copernikkel is ontrafeld weten we niet maar het waren zeker zinvolle bezoeken. Ongetwijfeld zullen deze twee wethouders nu wel een beter idee hebben hoe Copernikkel ‘werkt’ en bijdraagt aan een leefbare omgeving.

 

 

 

 

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl