Breien en haken aan Levende Vlag

  • Vrijdag 30 september 2022

Breien en haken aan enorme Nederlandse vlag

 

Foto's: Birgitta Hermans & Joanda van Geffen
Tekst: Marianne van Heeswijk & Joanda van Geffen

 

In de Week tegen eenzaamheid breiden of naaiden tientallen vrijwilligers mee aan de Levende Nederlandse Vlag voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap! Samen met Marianne van Heeswijk, Birgitta Hermans en www.ikstavoor.nl werkten de enthousiastelingen aan een 'GROOT'se Levende Nederlandse Vlag van 30x45 meter. Die wordt de komende jaren artistiek ingezet op verschillende locaties in het land. Maar de komende tijd wordt er voorlopig nog aan gewerkt. 1350 vierkante meter is nog niet zomaar klaar!

(Foto: Marianne van Heeswijk met de hakende en breiende enthousiastelingen rondom de vlag in wording.) 

 

In dit project willen ze uitdragen dat iedereen mee mag doen, erbij hoort en welkom is. Dat de Nederlandse vlag van ons allemaal is, als symbool van verbroedering, dat we dankzij verschillen samen kleurrijk Nederland vormen. Iedereen is welkom iets bij te dragen aan de enorme vlag. Je kunt mee lapjes breien, haken, borduren. Of in de vorm van garen of stropdassen in de kleur, Rood, Wit of Blauw.


"De start van de Week tegen eenzaamheid was zeer geslaagd bij het gastvrije Copernikkel. We streken daar neer met de Levende Vlag in Wording, i.s.m. Farent. We spraken jong en oud over 'eenzaamheid' en over vrede, vrijheid & vriendschap. Er werd ter plekke door verschillende vrouwen aan de Levende Vlag gewerkt en we gaven veel mensen wol & haak/breinaalden mee zodat ze ook thuis aan de slag konden. Kortom een gezellige middag en vruchtbaar op verschillende onderdelen", aldus Marianne van Heeswijk.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl