Nieuwe pannen dankzij Wijk- en Dorpsbudgetten

  • Woensdag 27 januari 2021

Nieuwe pannen voor wereldkeuken dankzij Wijk- en Dorpsbudgetten

‘Het lijkt wel Sinterklaas!’

 

 

Foto & tekst: Olaf Smit

Het leek wel of Sinterklaas langs was geweest afgelopen maandag bij Copernikkel; dozen met glimmende gloednieuwe pannen werden uitgepakt en uitgestald op tafel. Soeppannen van 20 liter, wokpannen, koekenpannen, grote vergieten en een 'gewone' pannenset. Allemaal geschikt voor inductie om te kunnen koken in de keuken van de BBS aan de Edisonstraat.

Foto: Khola en Joanda hebben het druk met het uitpakken van de pannen.

 

Inductie
De oude keuken aan de Copernicuslaan wordt gesloopt en moet plaats maken voor nieuwe woningen. Na overleg met de BBS was men daar zo vriendelijk hun keuken ter beschikking te stellen en daar maken we graag gebruik van. Probleempje was dat de activiteitenkeuken alleen inductie kookplaten heeft. De oude (meestal gekregen) pannen waren daar niet geschikt voor. Om te zorgen dat onze kook-vrijwilligers tóch kunnen koken werd er een aanvraag gedaan bij de Wijk- en Dorpsbudgetten van de gemeente. Die aanvraag werd goedgekeurd wat ons erg blij maakte!

Wachten op einde lock-down
Het betekent overigens niet dat er al kan worden gekookt. Pas als de lock-down voorbij is zal bekend worden  wanneer er weer Afhaalmaaltijden kunnen worden gemaakt. De catering van de Wereldkeuken kan (om andere redenen) geen gebruik maken van de BBS. Ook daar wordt nu druk een oplossing voor gezocht. Intussen zijn er in overleg nog steeds mogelijkheden voor cateringopdrachten te vinden.

 

Hoe dan ook, wij gaan nieuwe wereldrecepten uitproberen in onze nieuwe pannen en hopen je snel weer te zien bij de WereldAfhaalmaaltijd.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl