Fietsen voor de Fietswerkplaats

  • Vrijdag 30 april 2021

Fietsen voor de Fietswerkplaats

‘BrabantWonen houdt haar tweejaarlijkse opruiming ’

 

 

Foto & tekst: Olaf Smit

De Fietswerkplaats in Boschveld heeft weer een partijtje fietsen mogen ontvangen via BrabantWonen. Zo’n 30 fietsen werden vrijdag 30 april ingeladen door Ahmad en Janneke van de Fietswerkplaats en huismeester Michel van Lijssel van BrabantWonen en weer uitgeladen bij de werkruimte aan de Kelvinstraat.

Foto: Vooraan Ahmad van de FietsWerkplaats, daarachter Michel van BrabantWonen en daar weer achter Janneke van Copernikkel. Allemaal in actie om ruim 30 fietsen een tweede leven te gaan geven.


Overbodige fietsen
Het is niet de eerste keer dat BrabantWonen deze actie houdt. Zo ongeveer elke twee jaar voert de woningbouwcorporatie actie bij haar wooncomplexen om overbodige fietsen te verzamelen van bewoners die bijvoorbeeld zijn overleden of verhuisd. 


Fietsen voor nieuwkomers
De geschonken fietsen worden opgeknapt door de buurtbewoners en vrijwilligers van de FietsWerkplaats in Boschveld. Als ze weer rijklaar zijn worden ze aan de deelnemers van de fietslessen gegeven als die hun fietsdiploma hebben gehaald. Vaak zijn dit nieuwkomers die zo weer een beetje meer bewegingsvrijheid krijgen.

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl