De dans van je moeder

  • Donderdag 17 juni 2021

Copernikkel is de samenwerking aangegaan met theatergezelschap Minoux

‘Leer me de dans van je moeder’

 

 

Tekst: Janneke Franke
Foto's: Minoux

Minou Bosua maakte de voorstelling 'Leer me de dans van je moeder' en vele Copernikkels zijn te zien van 17 t/m 22 augustus op Theaterfestival Boulevard. Kom kijken en meebeleven. Donderdag was bijvoorbeeld de fotoshoot van de moeders en dochters die tijdens Theaterfestival Boulevard te zien zullen zijn. Met enige trots melden we dat er veel 'Copernikkelaars' en Boschvelders meedoen aan deze voorstelling.

 

(Foto: Moeders en dochters verzamelen zich met veel plezier voor de fotoshoot.)

 

Zo zie je onze Khola (gastvrouw) en Bilha (Wereldkeuken) uit Kenia, onze Jane (NaaiMeetUp) uit Laos, Shivana (Buurtvrouw) met haar Surinaamse roots, Mary en Narine uit Syrie, Wieke en Janneke uit Nederland en Parwin uit Iran.

Moeders zijn warm, liefdevol, overheersend, drammerig, grappig, saai, veeleisend, makkelijk, gekmakend, klagerig, altijd vrolijk, jaloers, egoïstisch... Hoe dan ook: ze takelen allemaal af. En hoe zorgen we dan voor haar? En hoe ga je als dochter om met de veranderingen die haar ouder worden met zich meebrengt? De vergeetachtigheid. De afhankelijkheid. Het ongegeneerde. En is dat cultuurgebonden, hoe je dat doet?

De voorstelling van cabaretier en theatermaker Minou Bosua (www.minoux.nl) zal in augustus te zien zijn op Theaterfestival Boulevard. Het theater zal van 5 tot 22 augustus haar tenten opzetten in het Zuiderpark.

 

    

    

 

 



Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl