BuitenBoekast ontvangt regelmatig donaties

  • Donderdag 18 maart 2021

BuitenBoekenkast bij Copernikkel


'Spontane donaties van boeken komen regelmatig voor. Gelukkig maar!'

 

Tekst: Joanda van Geffen
Foto: Olaf Smit

 

De Gratis BuitenBoekenkast (een ideetje van Selma), buiten bij Copernikkel, wordt al sinds het begin van Corona verrassend goed bezocht en gebruikt. Inmiddels zijn al wel honderden bewoners en passanten even blijven hangen, onderweg naar andere plekken en afspraken. Dagelijks worden er boeken en puzzels of spelletjes meegenomen door jong en oud. Vooral de kinderboeken gaan erg hard.

(Foto: De stapel kinderboeken die we onlangs ontvingen van BBS Boschveld. Via de BuitenBoekenkast hebben die bijna allemaal een nieuwe eigenaar gevonden.)

 

Donaties van BBS Boschveld
Regelmatig worden we verrast door mensen die spontaan boeken komen brengen voor de boekenkast. Soms bananendozen vol. Deze week gebeurde dat zo met Wim Smeets die met stápels kinderboeken van BBS Boschveld, ook in het Turks en in het Arabisch, aan kwam zetten. Wij zijn daar heel blij mee maar vooral de buurtbewoners worden er blij van. En mochten er boeken zijn die niet gewenst zijn bij ons dan krijgen ze een nieuwe kans bij de Vincentiusvereniging in de stad.

 

We zijn erg trots op ons 'Gratis BuitenBoekenkast' maar vooral op wat die allemaal teweeg brengt in de buurt!  

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl