REPARATIESTRAAT BOSCHVELD

 

 

 

 

 

 

 

REPARATIESTRAAT

Doet je koffiezetapparaat, je strijkijzer of een ander handzaam elektrisch apparaat het niet meer? Heb je stukken aan fietsen, meubels, kleding en computers? Breng het dan naar de ReparatieStraat. Grote kans dat de mensen daar het apparaat weer aan de praat krijgen. Dat is prettig voor het milieu en niet minder voor je portemonnee.

Vrijwilligers van de Reparatiestraat in Boschveld kunnen vaak je spullen weer een tweede leven geven.


AAN DE PRAAT

Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand is het in en voor de Copernikkel een drukte van belang. Dan komen bewoners van Boschveld met kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen, mixers naar de ReparatieStraat. Ook fietsen, computers en kleding vragen dan om aandacht. Technische en handige vrijwilligers proberen de defecte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van de kapotte spullen. Bewoners van de Boschveldtuin verkopen zaden, andere bewoners demonstreren zonne-energie en De Vrije PC repareert computers. Op zo’n zaterdag is het vaak erg gezellig, doen kinderen spelletjes en buurten volwassenen tijdens de koffie en thee.

"We doen dit al sinds 2011", vertelt Willem van Engelen. "Met erg veel plezier. We hebben al heel wat apparaten aan de praat gekregen. Je moet niet meteen iets weggooien, maar er altijd even mee naar de ReparatieStraat komen. Je portemonnee en het milieu zijn er goed mee. Soms is het druk bij de ReparatieStraat, dan zie je dat bewoners zelf een schroevendraaier pakken en alvast beginnen. Dat is natuurlijk ook meteen de bedoeling van de ReparatieStraat. Dat iedereen zelf aan het recyclen slaat."

MEER WETEN OF MEEDOEN

We hebben altijd mensen nodig die reparaties kunnen uitvoeren aan (kleine) huishoudelijke apparaten. De ReparatieStraat is elke tweede zaterdag van de maand van 12:00 tot 15:00 uur.

 

OPENINGSTIJDEN 

Kijk in onze Agenda voor de recente openingstijden van de ReparatieStraat.

 

IN HET NIEUWS

Lees ook het artikel in het AD: "Zelfwerkzaamheid gestimuleerd bij Reparatiestraat Boschveld"

 

OVERZICHT VAN ANDERE REPAIRCAFÉ'S

Download het overzicht met adressen en openingstijden van Repaircafés in 's-Hertogenbosch en omgeving.

Overzicht Repaircafés Den Bosch e.o.

 

LOCATIE

Coöperatie Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch
T: 06 - 25 21 53 40

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl