REPARATIESTRAAT BOSCHVELD

 

 

 

 

 

 

 

REPARATIESTRAAT

Doet je koffiezetapparaat, je strijkijzer of een ander handzaam elektrisch apparaat het niet meer? Heb je stukken aan fietsen, meubels, kleding* en computers? Breng het dan naar het repair café dat bij ons 'ReparatieStraat' heet. Grote kans dat de mensen daar het apparaat weer aan de praat krijgen. Dat is prettig voor het milieu en niet minder voor je portemonnee.

Vrijwilligers van de Reparatiestraat in Boschveld kunnen vaak je spullen weer een tweede leven geven.


REPAIRCAFÉ WERD REPARATIESTRAAT

Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand is het bij Copernikkel een drukte van belang. Dan komen bewoners van Boschveld met kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen, mixers naar de ReparatieStraat. Ook fietsen, computers en kleding* vragen dan om aandacht. Technische en handige vrijwilligers proberen de defecte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van de kapotte spullen.

*Kleding die reparatie nodig heeft wordt tijdens de ReparatieStraat wel aangenomen maar op een later (overeen te komen) moment pas gerepareerd.

"We doen dit al sinds 2011", vertelt Leidi Haaijer (coördinator ReparatieStraat). "We begonnen ooit in de binnenstraat van het Boschveld Ambacht Centrum. Vandaar dat wij ons repaircafé een 'Straat' zijn gaan noemen. We doen het met erg veel plezier. We hebben al heel wat apparaten aan de praat gekregen. Je moet niet meteen iets weggooien, maar er altijd even mee naar de ReparatieStraat komen. Je portemonnee en het milieu zijn er goed mee. Soms is het druk bij de ReparatieStraat, dan zie je dat bewoners zelf een schroevendraaier pakken en alvast beginnen. Dat is natuurlijk ook meteen de bedoeling van de ReparatieStraat. Dat iedereen zelf aan het recyclen slaat."

MEER WETEN OF MEEDOEN

We hebben altijd mensen nodig die reparaties kunnen uitvoeren aan (kleine) huishoudelijke apparaten. Wil je meehelpen? Neem dan contact op met Copernikkel.

 

OPENINGSTIJDEN 

Elke 2e zaterdag van de maand van 12.00 tot 15.00 uur. Kijk ook in onze Agenda voor de recente openingstijden van de ReparatieStraat.

 

OVERZICHT VAN ANDERE REPAIRCAFÉ'S

Download het overzicht met adressen en openingstijden van Repaircafés in 's-Hertogenbosch en omgeving.

Overzicht Repaircafés Den Bosch e.o. (laatste update: 7 maart 2024)

 

LOCATIE

Coöperatie Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch
T: 06 - 25 21 53 40

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl