BUURTMAN/BUURTVROUW

      

BUURTMAN/BUURTVROUW

De Buurtvrouw Shivana Eduards (links op de foto) van het initiatief Buurtman/Buurtvrouw komt buurten bij en met haar "buren" in Boschveld. Vooral als luisterend oor. De gesprekken kunnen over van alles gaan. Het gaat om kansen, vertrouwen en weer mee gaan doen.

Foto: Buurtbewoonster Aicha (rechts) heeft veel gehad aan Buurtvrouw Shivana. Heb jij ook behoefte aan een luisterend oor in een goed gesprek? Bel dan met Shivana Eduards, 06 - 48 22 35 37. Je kunt ook even binnenlopen bij Copernikkel of bellen met 06 - 25 21 53 40.


HUIS AAN HUIS

"Bij iedere huisdeur bel ik aan," zegt Shivana. "Huis-aan-huis. De bewoners bepalen zelf waar het gesprek over gaat en over welke onderwerpen zij het willen hebben. Het kan gaan om het huis, de buurt en de kinderen. Over overlast en actief worden in de buurt. Of om in contact te komen met andere buurtgenoten. Het zijn gesprekken waar je wat aan hebt." De Buurtvrouw is goed thuis in Boschveld en weet - als dat nodig is - de weg naar instellingen goed te vinden. Wanneer iemand dat wil, gaat ze met de bewoner mee naar een afspraak of activiteit. Na een tijdje komt ze terug om te kijken hoe het gaat. Vaak bereikt het Buurtman/Buurtvrouw initiatief bewoners die op de één of andere manier uit beeld blijven bij reguliere instanties. Soms is één gesprek voldoende, bij andere bewoners komen ze vaker op bezoek. Shivana vertelt: "Belangrijk is dat bewoners weten dat ik onafhankelijk ben van de reguliere instellingen. Soms kijken bewoners wat raar op als ik aan de deur sta, maar achteraf vindt bijna iedereen dat het erg zinvol is geweest. En nog gezellig ook."

 

MOGELIJKHEDEN

Buurtvrouw Shivana komt vanzelf op bezoek. Vooraf krijgen de bewoners van een blok woningen of een aantal straten een flyer in de bus die haar komst aankondigt.

 

MEER WETEN

Stuur een e-mail of bel Shivana bij BuurtmanBuurtvrouw 06 - 48 22 35 37.

 

WEBSITE

Bezoek de website www.buurtmanbuurtvrouw.nl

 

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl