BOSCHVELDTUIN

 

 

 

 

BOSCHVELDTUIN

Midden in Boschveld groeien groenten en fruit. De bloemen bloeien en de kruiden geuren. De Boschveldtuin, net achter de Brede Bossche School in het toekomstige groene hart van de wijk, is een lust voor het oog en niet minder voor de maag. Bewoners verbouwen van alles. In een oase van rust en kleur. Een fijne hobby met een welkome oogst.


KLEURRIJKE OOGST

Ruim 50 enthousiaste wijkbewoners en vrijwilligers tuinieren al weer sinds 2013 jaar in de Boschveldtuin aan de Zernikestraat. Zij spitten, zaaien, planten, schoffelen en oogsten. Dat doen ze in individuele bakken en gezamenlijke perken. Elke vrijdag komen ze bij elkaar voor de wekelijkse tuinmiddag. Dan kun je andere tuiniers aanspreken als je iets wilt weten of hulp nodig hebt. Het tuingereedschap staat klaar. Nicole Pakker: "Naast onze gezamenlijke tuinmiddagen, kunnen de tuiniers zelf aan de slag wanneer hen dat uitkomt. We organiseren groene activiteiten en tuinfeestjes. Dan zetten we picknicktafels in de tuin. Lekker buiten, samen met andere wijkgenoten bezig zijn, is leuk, gezellig en gezond. En nog gratis ook. Iedereen is welkom. Om mee te doen, voor een praatje, een kop koffie of om even lekker in de tuin te zitten. De Boschveldtuin is open van zonsopkomst tot zonsondergang."

MEER WETEN OF MEEDOEN

Bel 073 - 62 16 438, mail of neem anders contact met ons op. Kom op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur een keertje aanlopen bij de Boschveldtuin achter de BBS of kijk op de website of op de facebookpagina van de Boschveldtuin.

 

LOCATIE

BoschveldTuin
Zernikestraat 2b
5223 ER ’s-Hertogenbosch

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl