DE COÖPERATIE COPERNIKKEL

Jaarverslag 2018

 

 Download Jaarverslag 2018

 

 

Copernikkel fungeert als een paraplu waar allerlei bewonersinitiatieven en -groepen een thuis vinden. Daarbij hoort een werkwijze waarbij iedereen meetelt. Vanzelfsprekendheid op basis van gelijkwaardigheid. Iedereen is waardevol en heeft al dan niet ontdekte kwaliteiten in huis. Ontmoeting en zorg voor elkaar staan centraal.


Het jaar 2018 begon met de spetterende theaterroute “Familie Boschveld”. Voor en achter de schermen werd met zo´n 80 man hard gewerkt aan de voorstelling. Een gedeelte als acteur, zanger, muzikant, danser en verhalenverteller en een gedeelte was onzichtbaar voor het publiek, achter de schermen. Van de voorstelling is een mooie verjaardagskalender ('Boekje voor aan de muur') gemaakt voor alle geïnteresseerden.


Ook in het begin van het jaar kreeg Copernikkel een leuke verrassing. Rabobank schonk Copernikkel een echte bestelauto. Hard nodig voor vooral de BoschveldWereldkeuken en de Klussendienst die er het afgelopen jaar veelvuldig gebruik van hebben gemaakt.
Het afgelopen jaar kreeg de coöperatie twee nieuwe leden: Wij Gaan Fietsen en de Boschveldband. Beide initiatieven waren al nauw betrokken bij Copernikkel. Doordat de initiatieven lid zijn van de coöperatie is voorkomen dat er losse stichtingen ontstaan met ieder een eigen bestuur en worden de krachten in de wijk gebundeld.


De betrokkenheid van de actieve bewoners zorgt ervoor dat mensen erbij blijven horen en zorg dragen voor elkaar. Dat vormt de basis van samenleven en samenwerken in Boschveld. De leden van de coöperatie werken samen om dit doel te bereiken. Niet alleen meedoen, maar samen de ‘tent’ draaien en draaiende houden. Eén keer per maand komen de leden samen om elkaar te informeren en te inspireren.


Deelname aan de diensten van Copernikkel biedt bewoners sociale contacten, een stageplaats, een werkervaringsplaats of zelfs (gedeeltelijk) economische onafhankelijkheid.


Aan het einde van 2018 is Copernikkel genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs “Meer dan Handen”.


Helaas heeft Copernikkel afgelopen jaar afscheid moeten nemen van Kees Heemskerk. Hij is eind februari 2018 plotseling overleden. Hij was zeer sociaal betrokken bij de wijk Boschveld en bij Copernikkel.


Jan Buitink,


Voorzitter
Namens leden en bestuur van Copernikkkel

 

 

 Download Jaarverslag 2018
Download Jaarverslag 2017

 Download Jaarverslag 2016

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl