Het heeft de koning behaagd

  • Zaterdag 27 april 2024

Lintjes voor vrijwilligers Copernikkel

 

 

Het heeft de koning behaagd . . . 

 

Tekst + foto's: Olaf Smit

 

 

25 inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch werden vrijdagmiddag 26 april verrast door burgemeester Mikkers. Ze werden met een smoesje naar het Jeroen Bosch Art Centre gelokt voor een koninklijke onderscheiding Onder hen twee bekenden van Copernikkel, Joop Thissen en Llian Martens-Trouwborst.

Joop, 80 jaar, is op diverse plekken vrijwilliger: bij de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, schuttersgilde De Oude Schuts, Farent en dus ook bij Copernikkel. Elke tweede zaterdag van de maand repareert hij samen met andere vrijwilligers kapotte spulletjes bij de Reparatiestraat van Copernikkel. En daar zijn wij en de bewoners van Boschveld heel blij mee.

De andere gedecoreerde, Lilian, geeft al jarenlang taalles aan bewoners die de Nederlandse taal niet zo machtig zijn. Dat doet zij samen met Igor en Emske. Daarnaast is zij vrijwilliger bij diverse andere sociale instellingen zoals LeesVoorLeesMee, Steunpunt Zelfhulp en Stichting Horizon.

 

Lilian en Joop

 

Wij zijn blij voor hen beide en supertrots dat ze zich zo inzetten voor hun medemens. Voor alle andere Copernikkelaars die geen lintje hebben ontvangen; ook jullie verdienen een groot compliment en onze waardering. En . . .  volgend jaar weer een kans!

Oh ja, zowel Lilian als Joop zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl