OP ZONDAG 12 JULI KOMT DE AFHAAL WERELDMAALTIJD UIT:

 



(klik op de afbeelding voor vergroting)

€ 9,- PER MENU

 

OILASKOA EUSKAL ERAN & BROOD

Traditionele kippenstoofpot uit Baskenland

______ óf ______

PIPERRADA & BROOD 

Baskische groentenstoofpot op basis van tomaten, pepers, uien en paprika

(vegetarisch)



PATATA TORTILA 

Omelet met aardappelen, ui en paprika 

(vegetarisch)

______ & ______

EUSKAL PASTELA 

Baskisch taartje 

(vegetarisch)

 

 

Ingrediënten:

OILASKOA EUSKAL of BASKISCHE KIP: sjalotjes - tomaten - paprika’s - pepertje - knoflook - laurierbladen - olijfolie - peterselie - runderrookvlees - zout en versgemalen peper

 
 PIPERRADE: groene pepers - uien - rijpe tomaten - knoflook - paprika's - olie - tijm - laurier - zout - peper - suiker

 
 PATATA TORTILA: aardappels - ui - paprika - eieren - olie - groene kruiden - peper & zout

 

 

Eten uit Baskenland

"Oilaskoa Euskal eran", ofwel "Kip op Baskische wijze"
Dit gerecht is ontstaan bij de herders die lange tijd in de Pyreneeën moesten doorbrengen. Zij hadden een soort stoofpotje gemaakt uit kip, bayonneham, pepers, tomaat, knoflook en ui.

Piperrade
Piperrade is een typisch Baskisch gerecht dat gemaakt wordt van gesmoorde tomaat, paprika en ui. Door het met groene paprika's te maken, komen de kleuren van de vlag van Baskenland in het gerecht terug, maar oorspronkelijk werd het met rode Piment d'Espelette gemaakt.

Patata tortila
De patata tortila of Spaanse tortilla is een gerecht uit de Spaanse & Baskische keuken. Ze vindt haar oorsprong in het binnenland van Spanje. Het gaat om een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Regelmatig wordt ui, paprika en knoflook toegevoegd. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten, als voorgerecht, als toevoeging aan een salade, op een baguette met tomaat, of in blokjes of puntjes als tapa.

De Spaanse tortilla moet niet verward worden met de Mexicaanse tortilla, een pannenkoek van maismeel.

 

 

Bestellen doe je zo

 

Geef je bestelling door - voor zaterdag 12.00 uur - bij Copernikkel via: 

 

Geef daarbij deze gegevens door:

  1. Je voor & achternaam
  2. Je mobiele nummer(i.v.m. Tikkie-betaling of wanneer zich iets voordoet, zodat we je kunnen bereiken )
  3. Het aantal maaltijden met kip of vlees dat je wilt bestellen
  4. Het aantal vegetarische maaltijden dat je wilt bestellen

 

AFHALEN

Zondag haal je je bestelling op bij de keuken tussen 17.00 en 18.00 uur.

De kookkeuken van de BoschveldWereldkeuken  vind je aan de Copernicuslaan op nummer 89/91 (dus niet bij Copernikkel!). Let op, het kan soms even wat drukker zijn bij het afhalen! Houd ook rekening met de 1,5 meter afstand in de rij bij het afhalen.

 

Betalen

Betalen doe je zondag bij het afhalen van je maaltijd. Je mag contant betalen als je dat wilt. Je kunt ook een Tikkie van Copernikkel ontvangen waarmee je het geld direct kunt overmaken via je eigen bank-app op je mobiele telefoon. Daarna neem je je bestelling mee naar huis.

 

Je maaltijd zit in duurzaam verpakkingsmateriaal

De afhaalmaaltijden zitten in 100% composteerbare verpakkingen. Zelfs het plastic is geen plastic maar suikerriet. De verpakkingsmaterialen kunnen allemaal in de GFT-bak. Ook het 'plastic' maar het is ons nog niet bekend of de gemeente dat zal zien als plastic in de GFT bak. Voor de zekerheid gooi je het daarom beter bij het restafval.

 

Later opwarmen?

De maaltijden kun je (in de verpakking) in de magnetron opwarmen maar je kunt ze ook in de oven opwarmen bij een temperatuur van maximaal 100 graden Celsius.

 

NIET VERGETEN: BESTELLEN VOOR ZATERDAG 12.00 UUR!   

 

Smakelijk eten! 

Een overzicht van eerdere afhaalmaaltijden

Klik op de afbeelding voor een vergroting