Deelnemers Taalles bakken koekjes voor Winterconcert

‘Een mooie en vooral lekkere Zwitserse traditie om uit te delen’

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen en Wim van Deurzen

 

De Taallessen van Copernikkel lopen goed. Drie groepen komen wekelijks bij elkaar om het Nederlands onder de knie te krijgen. Waar dat mogelijk is, gebeurt dat in het leven van alledag. Op bezoek in de winkel, de apotheek of de bieb. Of tijdens het kerstkoekjes bakken in de BBS, om maar eens wat te noemen. 

Deelnemers Taallessen Copernikkel bakken kerstkoekjes in de keuken van de BBS
De Taallesgroep van Marieke Cremers - geholpen door haar dochter Milena (opgegroeid in Zwitserland) - bakt kerstkoekjes in de keuken van de BBS voor het Winterconcert bij Copernikkel. 


Zwitserse kerstkoekjes om uit te delen

In Zwitserland worden Weihnachtsguetzli, kerstkoekjes, nog in enorme hoeveelheden thuis gebakken. Het is een echte traditie. Mailänderli, Basler Brunsli en Zimtsterne zijn de meest gebakken koekjes in decembermaand. Men bakt ze vaak ruim voor de kerstdagen, vooral om uit de delen. De koekjes gingen er goed in bij de bezoekers van het Winterconcert.