In Huis

Klik op een van de onderstaande initiatieven.

Je waant je in exotische landen waar geuren en smaken elkaar proberen te overtreffen. De BoschveldWereldkeuken verwent je en tovert de meest uiteenlopende gerechten op tafel. Van klein tot groot verzorgt zij het culinaire gedeelte van uw verjaardag, receptie, bijeenkomst of andere (feestelijke) gebeurtenis. Een wereldse ervaring.

BoschveldWereldkeuken

Waaier van smaken

De vrouwelijke koks van de wereldkeuken wonen in Boschveld en komen oorspronkelijk uit allerlei landen over heel de wereld. Nederland, Marokko, Turkije, Somalië, Congo, Vietnam, China, Koerdistan, Iran zijn daar voorbeelden van. Deze bonte waaier van culturen schotelt wereldse gerechten op tafel. Wat te denken van Turkse sarma, Somalische rijst met kip, Marokkaanse Tajine of couscous, Vietnamese loempia’s of allerlei soepen en salades. Van hapjes tot hele maaltijden, ook vegetarisch. Deze en een palet aan andere lekkernijen geven een feestelijke gelegenheid een gezicht. De wereldvrouwen komen ook op locatie om daar te koken. Bezorging op elke gewenste plek.

Uit eten

Een keer per maand koken vrouwen van de BoschveldWereldkeuken voor ongeveer vijftien medebewoners. Het is elke keer weer een verrassing welke kok uit welk land welk gerecht op tafel tovert. Deze activiteitenkeuken is meteen de opleidingskeuken om mee te gaan doen aan de BoschveldWereldkeuken.

Sakina Lyarnazi is één van oprichtsters en kartrekkers van de BoschveldWereldkeuken: Koken brengt mensen samen, eten verbroedert en geeft kleur aan het leven. Het is belangrijk om aan tafel tijd met elkaar door te brengen. Dat doen we met hapjes en maaltijden uit de internationale keuken Een culturele en vooral s makelijke belevenis. En dat voor een redelijke prijs. Samen met de klant maken we van elke gebeurtenis een culinair hoogtepunt. Een telefoontje of mailtje volstaat.

Mogelijkheden

  • Van hapjes tot hele maaltijden.
  • Van tien tot duizend personen.
  • Bij alle voorkomende (feestelijke) gelegenheden. Bezorgen en afhalen.
  • Ook vegetarische gerechten.

Meer weten of offerte

Bel 06 25 21 53 40 of stuur een mail naar de BoschveldWereldkeuken. Vermeld in het onderwerp dat het om BoschveldWereldkeuken gaat. Bekijk of download het aanbod, prijslijsten hapjes en maaltijden of leveringsvoorwaarden. Kijk ook even naar de folder van de BoschveldWereldkeuken of op de facebookpagina.

Publicaties

Locatie

De bewoners van de Klussendienst in Boschveld hebben de afgelopen 3 jaar een kleine 250 klussen gedaan. Van schilderwerk tot de tuin opknappen. Van laminaat leggen tot een hekwerk plaatsen. Van klein tot groot en tot grote tevredenheid van de bewoners waar de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Klussendienst

Handige handen

De Klussendienst helpt bewoners die dat zelf niet kunnen en niemand in de buurt hebben om dat voor hen te doen. Ouderen en mensen met een beperking bijvoorbeeld. Dichtbij en vertrouwd. Voor kleine klusjes tot een half uur betaalt iemand alleen materiaalkosten. Dan gaat het bijvoorbeeld om het vervangen van een lamp, een schilderij ophangen of de verwarming bijvullen. Voor grotere klussen rekenen we een redelijke prijs. Dan gaat het over sloopwerk, behangen, verhuizen of de woning binnen en/of buiten schilderen. Dat en allerlei andere werkzaamheden. Eigenlijk alles in en rond de woning. De Klussendienst helpt ook andere groepen in Boschveld. Zo heeft zij voor de BoschveldWereldkeuken, stoelen, tafels en lampen gemaakt.

Abdyl Duraku, coördinator van de Klussendienst: We zijn klussers bestaande uit mannen en vrouwen. Als via Copernikkel een vraag bij ons binnenkomt, kijk ik wie de werkzaamheden het best kan doen en tijd heeft. We gaan altijd eerst naar de klant om te zien wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten. We werken nu veel bij particulieren, maar bedrijven, scholen en winkels zijn natuurlijk meer dan welkom.

Mogelijkheden

  • Klussen tot een half uur alleen materiaalkosten.
  • Andere klussen tegen redelijke kosten op aanvraag.

Meer weten

Bel 06 25 21 53 40, loop even binnen bij Copernikkel of mail naar de Klussendienst. Vermeld in het onderwerp dat het om de klussendienst gaat. Bekijk of download onze voorwaarden.

Publicaties

Locatie

Coöperatie Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 06 25215340, info@copernikkel.nl, http://www.copernikkel.nl

Zo’n 850 bewoners repareerden de afgelopen 13 jaar in de fietswerkplaats naar schatting 3000 fietsen. Aan de Kelvinstraat maak je zelf je fiets. Andere bewoners helpen je daarbij. Twee vliegen in één klap: je fiets is weer gemaakt en je leert stap voor stap fietsen maken. Weer anderen krijgen fietsles.

Fietswerkplaats

Een olievlek

Soms weet je bij binnenkomst al dat het goed zit. Je voelt je onmiddellijk thuis. Dat is wat je ervaart als je de eerste stap over de drempel van Fietswerkplaats Boschveld Werkt zet. Je komt binnen in een gezellige ruimte. Aan de ronde tafel zitten mannen en vrouwen. Ze overleggen over reparaties en de fietslessen van de volgende dag en buurten volop. Op verschillende plekken in de ruimte zijn mensen hun fiets aan het repareren. Ze zijn bezig met kabeltjes, tandwielen en kettingen. Met tangetjes en moeren. Aan de werkbank legt iemand uit hoe je een wiel spaakt. Enkele kinderen lopen binnen om iets te vragen over hun vaste woensdagmiddag. Buiten leren vrouwen fietsen. Het is een mooi schouwspel. Gemoedelijk, gastvrij en gezellig. Ahmad Naim Motlagh zorgt er met anderen voor dat fietswerkplaats goed loopt: De fietswerkplaats is als een olievlek. De een brengt de ander mee. De een steekt de ander aan. We gebruiken elkaars talenten. Samen maken we er iets moois van. Kom eens een kijkje nemen.

Wij gaan fietsen

In ruim één jaar kregen 240 vluchtelingen uit de noodopvang bij het Autotron in Rosmalen fietsles bij de Fietswerkplaats aan de Kelvinstraat. Fietsen in de praktijk en verkeersregels, gevolg door een certificaat en een gratis fiets. Sommigen gingen ook aan de slag met het repareren van fietsen en het helpen van kinderen. Door de komst van nieuwkomers in Boschveld is het leren fietsen flink gegroeid. Zo’n 80 vrouwen en kinderen in de afgelopen periode.

Wind mee

De fietswerkplaats bracht een leuk boekje uit over haar ongeveer tienjarige reilen en zeilen. De trots in Wind Mee spat van de verhalen af, geeft een fraai inkijkje in de keuken en beschrijft de Boschveldmanier, de manier van aanpak die de fietswerkplaats en andere initiatieven in Boschveld een fundament heeft gegeven. Kijk ook even naar Wind Mee.

Meer weten

Bel 06 33 05 41 85, loop eens binnen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag bij de garageboxen achter de Kelvinstraat. Of mail naar de Fietswerkplaats. Vermeld in het onderwerp dat het om de Fietswerkplaats gaat.

Publicaties

Locatie

Fietswerkplaats, Kelvinstraat 23, 5223 GD ’s-Hertogenbosch, 06 33054185, info@copernikkel.nl, https://www.copernikkel.nl/?pagina=inhuis

Een computer hoort erbij. Zeker voor school en werk. Maar sommige bewoners in Boschveld hebben er geen. Hoe fijn is het dan dat anderen je een steuntje in de rug geven met een door De Vrije PC opgeknapte computer. Mensen helpen mensen.

De Vrije PC

Weggeefcomputer

Mike en Mark komen elke dinsdagavond in Copernikkel bij elkaar om computers te repareren. Dat doen ze van 20.00 tot 24.00 uur. Dan kunnen bewoners van Boschveld en andere Bosschenaren even binnenlopen met een computer, printer of ander apparaat. Ook voor allerlei computervragen zijn ze aan het goede adres. Mike: We repareren computers en geven uitleg. Maar we knappen ook oude computers op die we links en rechts krijgen. Omdat we merkten dat nogal wat gezinnen in Boschveld geen computer hadden, geven wij waar dat nodig is zo’n opgeknapte computer weg, gratis. In de afgelopen vijf tot zes jaar hebben we tientallen gezinnen blij gemaakt. En dat blijven we doen. Onze computers zijn uitgerust met Ubuntu, een besturingssysteem dat makkelijk te gebruiken is en niets kost. Ook de software is gratis. Bijvoorbeeld een goede tekstverwerker die uitwisselbaar is met Word. Mike en Mark geven regelmatig lessen waaronder een computerbasiscursus. Hoe verstuur ik foto’s? en hoe vind ik iets op internet? zijn onderwerpen die dan aan bod komen. Altijd handig.

Mogelijkheden

  • Gratis computer met Ubuntu voor bewoners van Boschveld en anderen die dat nodig hebben.
  • Computerbasiscursus van meerdere avonden.

Meer weten of meedoen

Mail naar De Vrije PC of kom op dinsdagavond even aanlopen bij Copernikkel. Donaties blijven welkom.

Locatie

Coöperatie Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 06 25215340, info@copernikkel.nl, http://www.copernikkel.nl

Midden in Boschveld groeien groenten en fruit. De bloemen bloeien en de kruiden geuren. De Boschveldtuin, net achter de Brede Bossche School in het toekomstige groene hart van de wijk, is een lust voor het oog en niet minder voor de maag. Bewoners verbouwen van alles. In een oase van rust en kleur. Een fijne hobby met een welkome oogst.

Boschveldtuin

Kleurrijke oogst

Ruim 50 enthousiaste wijkbewoners en vrijwilligers tuinieren al weer 3 jaar in de Boschveldtuin aan de Zernikestraat. Zij spitten, zaaien, planten, schoffelen en oogsten. Dat doen ze in individuele bakken en gezamenlijke perken. Elke vrijdag komen ze bij elkaar voor de wekelijkse tuinmiddag. Dan kun je andere tuiniers aanspreken als je iets wilt weten of hulp nodig hebt. Het tuingereedschap staat klaar. Nicole Pakker: Naast onze gezamenlijke tuinmiddagen, kunnen de tuiniers zelf aan de slag wanneer hen dat uitkomt. We organiseren groene activiteiten en tuinfeestjes. Dan zetten we picknicktafels in de tuin. Lekker buiten, samen met andere wijkgenoten bezig zijn, is leuk, gezellig en gezond. En nog gratis ook. Iedereen is welkom. Om mee te doen, voor een praatje, een kop koffie of om even lekker in de tuin te zitten. De Boschveldtuin is open van zonsopkomst tot zonsondergang.

In het nieuws

Lees ook Een groene ontmoetingsplek voor de hele wijk

Meer weten of meedoen

Bel 073 62 16 43 8 of mail. Kom op vrijdagmiddag een keertje aanlopen bij de Boschveldtuin, Zernikestraat of kijk even op de website of op de facebookpagina van de Boschveldtuin.

Locatie

Boschveldtuin, Zernikestraat 2b, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 073 6216438, info@boschveldtuin.nl, https://www.boschveldtuin.nl/over/contact/

Zelf je kleding maken? Of zelf je kleding repareren? Loop eens binnen bij de NaaiMeet-up. Elke vrijdagochtend toveren ongeveer 10 vrouwen Copernikkel om tot een gezellig naaiatelier. Van prachtige kleurrijke stoffen maken zij de mooiste kleding. Andere kleding krijgt de reparatie die ze verdient.

NaaiMeet-up

Prachtige jurken

Elke vrijdagochtend verzamelen gemiddeld tien vrouwen uit Boschveld in Copernikkel om kleding te maken of kleding te herstellen. Dat doen zij aan evenzoveel naaimachines die de NaaiMeet-up in huis heeft. Alle vrouwen zijn bezig op eigen niveau en tempo. Het gaat van beginners tot gevorderden. De vrouwen helpen elkaar en stap voor stap wordt iedereen beter. Behalve reparaties gaat het om kleding namaken of van patroon maken. Leidi Haaijer begon zo’n 7 jaar geleden in haar eigen atelier met enkele vrouwen. Die verhuisden via de fietswerkplaats naar Copernikkel. Ik deel mijn kennis en help anderen op weg. De een zit voor het eerst aan een naaimachine, de ander naait prachtige jurken. Iedereen kan meedoen. Ook mannen zijn van harte welkom. We repareren af en toe voor een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een meneer die zijn broeken korter liet maken en nu op zoek is naar de handleidingen van onze naaimachines. Regelmatig maken de vrouwen dingen voor andere groepen in Boschveld. De gevlochten stoelzittingen voor het meubilair van de BoschveldWereldkeuken is van hun hand.

Prijs voor tasjes tegen plastic

De naaisters van de NaaiMeet-up maken sinds enige tijd fraaie tassen. Zij gebruiken daarvoor oude kleding of andere stoffen. Recyclen staat daarbij voorop. Voor 5 euro kun je zelf een tas maken, voor 10 euro krijg je daar begeleiding bij en voor 15 euro heb je een (beperkte) keuze uit geprefabriceerde tassen. Allemaal met het duurzame en sociale label NaaiMeet-up / Copernikkel. Voor dit idee kreeg de NaaiMeet-up uit handen van wethouder Hoskam de prijs voor Tasjes tegen Plastic, een prijsvraag van gemeente en Afvalstoffendienst. Een mooie erkenning voor een mooi idee.

De NaaiMeet-up is een gezellige plek en er is volop gelegenheid om te buurten. Iedereen kan een keertje komen kijken of gewoon even binnenlopen.

Meer weten

Bel 06 18 35 96 43 of stuur een mail naar Leidi Haaijer of loop eens binnen op vrijdagochtend.

Locatie

De Buurtvrouwen Mieke Haggenburg en Shivana Eduards komen buurten bij hun buren in Boschveld. Vooral als luisterend oor. De gesprekken kunnen over van alles gaan. Het gaat om kansen, vertrouwen en weer mee gaan doen.

Buurtman Buurtvrouw

Huis-aan-huis

Bij iedere huisdeur bellen we aan, zegt Mieke Haggenburg. Huis-aan-huis. De bewoners bepalen zelf waar het gesprek over gaat en over welke onderwerpen zij het willen hebben. Het kan gaan om het huis, de buurt en de kinderen. Over overlast en actief worden in de buurt. Of om in contact te komen met andere buurtgenoten. Het zijn gesprekken waar je wat aan hebt. De buurtvrouwen zijn goed thuis in Boschveld en weten - als dat nodig is - de weg naar instellingen goed te vinden. Wanneer iemand dat wil, gaan ze met de bewoner mee naar een afspraak of activiteit. Na een tijdje komen de buurtvrouwen terug om te kijken hoe het gaat. Vaak bereiken ze bewoners die op de één of andere manier uit beeld blijven bij reguliere instanties. Soms is één gesprek voldoende, bij andere bewoners komen ze vaker op bezoek. Shivana Eduards: Belangrijk is dat bewoners weten dat wij onafhankelijk zijn van de instellingen. Soms kijken bewoners wat raar op als we aan de deur staan, maar achteraf vindt bijna iedereen het erg zinvol geweest. En nog gezellig ook.

Mogelijkheden

  • De buurtvrouwen komen vanzelf op bezoek. Vooraf krijgen de bewoners van een blok woningen of een aantal straten een flyer in de bus die hun komst aankondigt.

Meer weten? Mail naar Mieke Haggenburg en Shivana Eduards en zij nemen contact met u op.

Locatie

Coöperatie Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 06 25215340, info@copernikkel.nl, http://www.copernikkel.nl

Doet je koffiezetapparaat, je strijkijzer of een ander handzaam elektrisch apparaat het niet meer? Heb je stukken aan fietsen, meubels, kleding en computers? Breng het dan naar de ReparatieStraat. Grote kans dat de mensen daar het apparaat weer aan de praat krijgen. Dat is prettig voor het milieu en niet minder voor je portemonnee.

[{ initiative }]

Aan de praat

Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand is het in en voor de Copernikkel een drukte van belang. Dan komen bewoners van Boschveld met kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen, mixers naar de ReparatieStraat. Ook fietsen, computers en kleding vragen dan om aandacht. Technische en handige vrijwilligers proberen de defecte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van de kapotte spullen. Bewoners van de Boschveldtuin verkopen zaden, andere bewoners demonstreren zonne-energie en De Vrije PC repareert computers. Op zo’n zaterdag is het vaak erg gezellig, doen kinderen spelletjes en buurten volwassenen tijdens de koffie en thee.

We doen dit al 5 jaar, vertelt Willem van Engelen. Met erg veel plezier. We hebben al heel wat apparaten aan de praat gekregen. Je moet niet meteen iets weggooien, maar er altijd even mee naar de ReparatieStraat komen. Je portemonnee en het milieu zijn er goed mee. Soms is het druk bij de ReparatieStraat, dan zie je dat bewoners zelf een schroevendraaier pakken en alvast beginnen. Dat is natuurlijk ook meteen de bedoeling van de ReparatieStraat. Dat iedereen zelf aan het recyclen slaat.

Meer weten

Zie de agenda, bel 06 25 21 53 40 of mail naar de ReparatieStraat. Vermeld in het onderwerp dat het om de ReparatieStraat gaat.

Locatie

Coöperatie Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 06 25215340, info@copernikkel.nl, http://www.copernikkel.nl

Boukje de Ruyter geeft taalles aan basisschoolkinderen. Alweer zo’n 4 jaar. Op dit moment heeft ze op dinsdag- en vrijdagmiddag 6 jongens en meisjes onder haar hoede. Ook Tanja Embrechts geeft taallessen, maar dan op woensdag aan nieuwkomers in groepen. ‘Het is een soort ervaringsleren. Leren vanuit de praktijk.’

Taallessen

Het is prachtig om te zien als kinderen die wat extra hulp nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal vooruit gaan, hogere cijfers halen en meer in hun mars hebben. Daar doe je het ook voor. En dat geeft veel voldoening. Sommige kinderen heb ik al een hele tijd. Zij worden ook een beetje jouw kinderen. Het is erg leuk om te doen. Je helpt een ander en dat geeft een goed gevoel.

Bossche bol

De taalles is een soort ervaringsleren. De taal leren via alledaagse dingen. Naar de dokter, in de winkel en hoe reis je met de trein bijvoorbeeld. We hebben appelflappen gebakken en de groep is mee gaan kijken bij het stemmen voor de Tweede Kamer. Ook zijn we een Bossche bol wezen eten, over integratie in ’s-Hertogenbosch gesproken. Enkele deelnemers kookten een lekkere maaltijd waarbij de rest van de groep en ik mochten aanschuiven. Erg gezellig.

Ongedwongen

Boukje: Bij de taalles aan kinderen gaat het er wat schoolser aan toe, maar de kleinschalige aanpak staat voorop. Elk kind krijgt de volle aandacht en dat werkt goed, merk ik. De kinderen vinden het leuk om te komen. Het gaat om vertrouwen, in een ongedwongen sfeer. Ook bij de taallessen van Tanja gaat het om kleine groepen, omdat je zo het best leert en je een stevige onderlinge band opbouwt.

Grote vraag

De vraag naar taallessen is veel groter dan wij kunnen bieden, legt Tanja uit. Dat is erg jammer. Daarom zijn we op zoek naar anderen die ons daarbij willen helpen. Bewoners van Boschveld of daarbuiten die enkele uren per week de handen uit de mouwen willen steken om taallessen te geven of op een andere manier mee te werken. Door mee te gaan bij uitstapjes van de nieuwkomers bijvoorbeeld. Geef je op en doe mee, zou ik zeggen.

In het nieuws

Lees ook Aandachtgeven die ze verdienen.

Meedoen of meehelpen

Bel Tanja Embrechts (06 51 95 39 19) voor taalles aan nieuwkomers en Boukje de Ruijter (06 30 88 28 48) voor taalles aan kinderen. Of bel Copernikkel (06 25 21 53 40 / mail). Vermeld in het onderwerp dat het om taallessen gaat.

Locatie

Als er in Boschveld iets te doen is, laat de Boschveldband meestal van zich horen. Bij een feestje van Copernikkel, de presentatie van een boekje door de fietswerkplaats of een activiteit van de BoschveldWereldkeuken zijn de muzikanten met hun wereldmuziek van de partij. Bij de muziek- en theaterroute Held van Boschveld stonden ze letterlijk vooraan.

Boschveldband

Boschveldband

De muziek en theatervoorstelling Held van Boschveld in september 2016 was een groot succes. Zo’n vierhonderd bezoekers en honderd medewerkers maakten er een geweldige voorstelling van.

Held van Boschveld

Blader even door het boekje Held van Boschveld.

Meer weten

Bel Janneke 06 41 20 95 97 of stuur een mail naar Copernikkel. Vermeld in het onderwerp dat het om Boschveldband gaat.

Publicaties

Locatie

Coöperatie Copernikkel, Copernicuslaan 308, 5223 ER ’s-Hertogenbosch, 06 25215340, info@copernikkel.nl, http://www.copernikkel.nl

Als je altijd al uitvinder hebt willen zijn, zit je helemaal goed bij Maakplaats073. Deze nieuwste tak aan de Copernikkelboom brengt kinderen en volwassenen van 8 tot 99 jaar in contact met allerlei techniekjes. Een trui met LED-verlichting bijvoorbeeld of een bouwwerk van rietjes en ongekookte spaghetti of iets met zonnecellen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand vanaf 15.00 uur. Je hoeft zeker geen Willy Wortel te zijn om mee te doen. Handige handen kunnen je helpen.

Maakplaats073

Maakplaats073 is de zoveelste activiteit die Boschveld rijk is. Het viel Willem van Engelen, Jonneke Hermans, Kai Herwijn en Rien Mertens op dat leerlingen op scholen, maar ook anderen, zo weinig praktische ervaring hebben als het om techniek gaat. Dat ze het niet in hun vingers hebben. Waarom geen plek in de wijk waar iedereen vanaf acht jaar op een laagdrempelige manier met allerlei vormen van techniek en ambachten bezig kan zijn. Vanaf oktober 2017 is dat werkelijkheid in de dependance van Copernikkel op de hoek van het winkelcentrum.

Kan van alles zijn

Willem van Engelen: Het is een echt Boschveldse activiteit, waarin we samen aanpakken. Iedereen werkt aan een eigen werkstuk en helpt de ander waar dat nodig is. Op een plaats waar je iets maakt, zelf iets opbouwt, zoals onze naam Maakplaats073 al zegt. Wie weet doe je iets met 3D-printers of maak je broches met een lichtkrant die je naam laat zien. Poppetjes van brooddeeg of gips, knikkerbanen of stop-motion filmpjes. Het liefst zien we dat deelnemers met eigen ideeën komen. Dat kan van alles zijn. Meedoen is in elk geval leuk, leerzaam en handig.

Allemaal in huis

In Boschveld helpen bewonersgroepen elkaar. We maken gebruik van wat we allemaal in huis hebben. Zo heeft Maakplaats073 een rol gespeeld in de wintervoorstelling ‘Familie Boschveld’ die Janneke Franke half januari met buurtbewoners op de planken bracht. Wij verzorgden de verlichting. Wie weet wat we voor andere groepen in Boschveld nog kunnen betekenen.

Niet per keer

Kai, Willem, Rien, Claudia, Marco, Mike en ik zijn vrijwilliger en allemaal al een tijdje actief in Boschveld, legt Jonneke uit. We doen hieraan mee, omdat we het hartstikke leuk vinden. Per workshop vragen we drie euro. Niet per keer, maar per werkstuk en daar doe je misschien wel weken of langer over. Pas bij het volgende werkstuk draag je weer bij aan de onkosten. Van die drie euro kopen we materiaal en gereedschap. En betalen we de koffie, thee, fris en lekkers. Iedereen kan op de tweede en/of vierde zaterdagmiddag van de maand gewoon een keertje binnenlopen en meedoen. Proefdraaien, zeg maar. Dat kost natuurlijk niets.

Meer weten of meedoen?

Onze groep vrijwilligers kan altijd handige handen gebruiken. Heb je op de tweede en vierde zaterdag van de maand tijd om mee te doen en af en toe wat extra tijd om te vergaderen of werkstukken voor te bereiden? Je bent van harte welkom. Kom even binnenlopen als we bezig zijn. Of bel 06 25 21 53 40 of mail naar Copernikkel. Vermeld in het onderwerp dat het om Maakplaats073 gaat. Kijk ook even de facebookpagina van Maakplaats073.

Locatie