MAAKPLAATS073

MAAKPLAATS073

Als je altijd al uitvinder hebt willen zijn, zit je helemaal goed bij Maakplaats073. Deze nieuwste tak aan de Copernikkelboom brengt kinderen en volwassenen van 8 tot 99 jaar in contact met allerlei techniekjes. Een trui met LED-verlichting bijvoorbeeld of een bouwwerk van rietjes en ongekookte spaghetti of iets met zonnecellen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand vanaf 15.00 uur. Je hoeft zeker geen Willy Wortel te zijn om mee te doen. Handige handen kunnen je helpen.

De uitvinders van Maakplaats073 lanceren met kinderen van de BBS flesraketten.

TOEGEPASTE TECHNIEKEN

Maakplaats073 is de zoveelste activiteit die Boschveld rijk is. Het viel Willem van Engelen, Jonneke Hermans, Kai Herwijn en Rien Mertens op dat leerlingen op scholen, maar ook anderen, zo weinig praktische ervaring hebben als het om techniek gaat. Dat ze het niet in hun vingers hebben. Waarom geen plek in de wijk waar iedereen vanaf acht jaar op een laagdrempelige manier met allerlei vormen van techniek en ambachten bezig kan zijn. Vanaf oktober 2017 is dat werkelijkheid in de dependance van Copernikkel op de hoek van het winkelcentrum.

 

BEDENK HET EN MAAK HET

Willem van Engelen: "Het is een echt Boschveldse activiteit, waarin we samen aanpakken. Iedereen werkt aan een eigen werkstuk en helpt de ander waar dat nodig is. Op een plaats waar je iets maakt, zelf iets opbouwt, zoals onze naam Maakplaats073 al zegt. Wie weet doe je iets met 3D-printers of maak je broches met een lichtkrant die je naam laat zien. Poppetjes van brooddeeg of gips, knikkerbanen of stop-motion filmpjes. Het liefst zien we dat deelnemers met eigen ideeën komen. Dat kan van alles zijn. Meedoen is in elk geval leuk, leerzaam en handig."

 

ALLEMAAL IN HUIS

"In Boschveld helpen bewonersgroepen elkaar. We maken gebruik van wat we allemaal in huis hebben. Zo heeft Maakplaats073 een rol gespeeld in de wintervoorstelling ‘Familie Boschveld’ die Janneke Franke half januari met buurtbewoners op de planken bracht. Wij verzorgden de verlichting. Wie weet wat we voor andere groepen in Boschveld nog kunnen betekenen."

 

VAN WERKSTUK NAAR WERKSTUK

"Kai, Willem, Rien, Claudia, Marco, Mike en ik zijn vrijwilliger en allemaal al een tijdje actief in Boschveld," legt Jonneke uit. "We doen hieraan mee, omdat we het hartstikke leuk vinden. Per workshop vragen we drie euro. Niet per keer, maar per werkstuk en daar doe je misschien wel weken of langer over. Pas bij het volgende werkstuk draag je weer bij aan de onkosten. Van die drie euro kopen we materiaal en gereedschap. En betalen we de koffie, thee, fris en lekkers. Iedereen kan op de tweede en/of vierde zaterdagmiddag van de maand gewoon een keertje binnenlopen en meedoen. Proefdraaien, zeg maar. Dat kost natuurlijk niets."

 

MEER WETEN OF MEEDOEN

Maakplaats073 is er elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 15:00-17:00 uur.

Onze groep vrijwilligers kan altijd handige handen gebruiken. Heb je op de tweede en vierde zaterdag van de maand tijd om mee te doen en af en toe wat extra tijd om te vergaderen of werkstukken voor te bereiden? Je bent van harte welkom.

Kom even binnenlopen als we bezig zijn op zaterdag of bel of mail naar Copernikkel. Kijk ook eens op de facebookpagina van Maakplaats073.

LOCATIE

Copernikkel "Tijdelijk"
Copernicuslaan 324
5223 ER ’s-Hertogenbosch