BUURTMAN/BUURTVROUW

BUURTMAN/BUURTVROUW

De Buurtvrouwen Mieke Haggenburg (links op de foto hieronder) en Shivana Eduards (rechts op de foto) komen buurten bij hun "buren" in Boschveld. Vooral als luisterend oor. De gesprekken kunnen over van alles gaan. Het gaat om kansen, vertrouwen en weer mee gaan doen.

Mieke (helemaal links) en Shivana (helemaal rechts op de foto) op bezoek bij een bewoonster uit Boschveld en haar dochtertje.


HUIS AAN HUIS

"Bij iedere huisdeur bellen we aan," zegt Mieke Haggenburg. " Huis-aan-huis. De bewoners bepalen zelf waar het gesprek over gaat en over welke onderwerpen zij het willen hebben. Het kan gaan om het huis, de buurt en de kinderen. Over overlast en actief worden in de buurt. Of om in contact te komen met andere buurtgenoten. Het zijn gesprekken waar je wat aan hebt. " De buurtvrouwen zijn goed thuis in Boschveld en weten - als dat nodig is - de weg naar instellingen goed te vinden. Wanneer iemand dat wil, gaan ze met de bewoner mee naar een afspraak of activiteit. Na een tijdje komen de buurtvrouwen terug om te kijken hoe het gaat. Vaak bereiken ze bewoners die op de één of andere manier uit beeld blijven bij reguliere instanties. Soms is één gesprek voldoende, bij andere bewoners komen ze vaker op bezoek. Shivana Eduards: "Belangrijk is dat bewoners weten dat wij onafhankelijk zijn van de instellingen. Soms kijken bewoners wat raar op als we aan de deur staan, maar achteraf vindt bijna iedereen het erg zinvol geweest. En nog gezellig ook."

 

MOGELIJKHEDEN

De buurtvrouwen komen vanzelf op bezoek. Vooraf krijgen de bewoners van een blok woningen of een aantal straten een flyer in de bus die hun komst aankondigt.

 

MEER WETEN

Mail naar Mieke Haggenburg en Shivana Eduards en zij nemen contact met u op.

 

LOCATIE

Edisonstraat 28
5223 CE 's-Hertogenbosch
www.buurtmanbuurtvrouw.nl